Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Livram la pretul cel mai mic!

Membru Bizoo de 11 ani.
3.00
3 stars: Normal
6 pareri

Indicator sterilizare caldura uscata, Pupinel 19mmx50m

0 stars: 0.00 din 0 pareri

9758 lei Lei
Brand
VE-0547-ROLA-V
Pe stoc
Da
In stock
Descriere
Indicator sterilizare caldura uscata, Pupinel 19 mm x 50 m, autoadeziv (1 rola).

Sterilizarea este evidentiata prin schimbarea culorii de pe banda indicator din verde in maron, dupa expunerea la sterilizare cu caldura uscata. Sterilizarea se realizeaza la 160 grade Celsius, dupa 40 de minute in Pupinel.

Dimensiuni: latimea 19 mm, lungime 50 metri
Producator: KIMS Srl, Buenos Aires, Argentina
Data fabricatiei: mai 2016
Termen de valabilitate: mai 2018

Modul corect de sterilizare cu caldura uscata la pupinel

Descarca fisa informativa a produsului Indicator sterilizare caldura uscata, Pupinel 19mm x 50m, autoadeziv - Rola
Indicator chimic pentru verificarea sterilizarii in pupinel.

- Sterilizarea este evidentiata prin schimbarea culorii de pe indicator din verde in maro inchis/negru, dupa expunerea la sterilizarea cu caldura uscata
- Sterilizarea se realizeaza la 160?/ 120 min, 170?/ 60 min, conform normelor de sterilizare a Dispozitivelor Medicale SR EN ISO 20857:2013
- Liniile sunt diagonale cu un spatiu de 11mm intre ele si grosimea liniei in diagonala de 3mm.
- Benzile cu indicator de sterilizare sunt versatile si adera pe orice tip de impachetare.

ATENTIE! Este OBLIGATORIU ca toate intrumentele sa reziste procesului de sterilizare la care sunt supuse. A se verifica instructiunile de sterilizare date de fiecare producator al instrumentarului.

Instructiuni de folosire:
1. Curatati cu atentie si clatiti instrumentele ce urmeaza a fi sterilizate.
2. Lasati instrumentele sa se usuce complet.
3. Introduceti instrumentele in pungile de sterilizare si sigilati.
4. Aplicati indicatorul de sterilizare adeziv prin infasurarea intregii latimi a pachetului/ pungii de sterilizare, asigurandu-va ca marginea pliata si lateralele sunt complet sigilate, fara nici un spatiu.
5. Indicatorul de sterilizare nu se lipeste pe cutiile de sterilizare sau instrumentar de lucru.

Deoarece sterilizarea incepe abia in momentul in care intreg continutul aparatului a atins temperatura de lucru, ciclul de sterilizare propriu-zisa poate dura 2 ore la 160 de grade sau 1 ora la 170 de grade, din momentul atingerii pragului termic necesar. Se recomanda temperatura de 160 grade pentru sterilizarea instrumentarului metalic si ascutit si cea de 170 grade pentru obiecte de bumbac, hartie (nu se va depasi aceasta limita, intrucat obiectele respective pot suferi un proces de carbonizare si deteriorare ireversibila).

Odata ciclul incheiat, temperatura trebuie sa scada lent, iar usa aparatului se deschide abia in momentul in care temperatura indicata este de sub 50 de grade Celsius

Depozitare: A se pastra la loc curat, uscat ferit de razele directe ale soarelui sau de surse de caldura.
Lotul de fabricatie: inscriptionat pe ambalaj.

ATENTIE!!!Nu introduceti in punga instrumentele ude sau apa. Umiditatea instrumentelor a pungii sau a indicatorului de sterilizare, duce iremediabil la explozia si arderea ambalajului si carbonizarea indicatorului de sterilizare! Instrumetele trebuiesc uscate inainte de sterilizare deoarece umiditatea va afecta procesul.

Timpul si temperatura optima pentru sterilizare caldura uscata este 160C (320F) timp de 2 ore, 170C (340F) pentru 1 ora.
Nu folositi o temperature mai mare decat cea de 170C (340F) chiar daca micsorati timpul de sterilizare. Efectul imediat este distrugerea obiectelor sterilizate, a ambalajului si a indicatorului de sterilizare.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura