Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Livram la pretul cel mai mic!

Membru Bizoo de 11 ani.
3.00
3 stars: Normal
6 pareri

Erbicid pentru cultura de porumb Elumis - 1L (1 bucata)

0 stars: 0.00 din 0 pareri

27532 lei Lei
Brand
VER-PR-102117
Pe stoc
Da
In stock
Descriere
Erbicid pentru cultura de porumb Elumis - 1L (1 bucata)
Porumb

Buruieni combatute: Buruieni mono si dicotiledonate

Doza: 1-2 l/ha

Perioada: Postemergent, interval larg de aplicare incepand cu 2 pana la 8 frunze ale culturii de porumb

Mod de actiune Erbicid ELUMIS

Erbicidul ELUMIS are actiune in principal foliara, asupra buruienilor rasarite si o actiune secundara la sol, fiind absorbit intr-o mai mica masura prin coleoptil si hipocotil de buruienile in curs de rasarire.

Mod de utilizare Erbicid ELUMIS

ELUMIS se poate aplica postemergent, avand un interval larg de aplicare incepand cu 2 pana la 8 frunze ale culturii de porumb. Se va urmari aplicarea erbicidului ELUMIS in stadii timpurii de dezvoltare ale buruienilor astfel: buruieni dicotiledonate 2-4 frunze, graminee 2 frunze pana inainte de infratit, costrei din rizomi 10-20 cm.

Doza recomandata in general in cazul imburuienarilor cu buruieni anuale este de 1,5 l/ha, o doza mai redusa putand fi utilizata cand se aplica in stadii timpurii de dezvoltare a buruienilor. In cazul imburuienarii predominante cu costrei din rizomi se va utiliza doza maxima.

Restrictii de utilizare

Nu aplicati ELUMIS la loturile de hibridare de porumb. Nu aplicati ELUMIS la porumbul tratat cu insecticide de sol organofosforice. Nu amestecati Elumis cu fertilizanti foliari sau ingrasaminte lichide. Nu aplicati in amestec cu alte erbicide sulfonilureice sau in sole tratate cu acest tip de produse.

In anumite conditii, dupa tratamentul cu ELUMIS pot aparea simptome tranzitorii de ingalbenire si/sau limitarea cresterii culturii la un interval de 1-2 saptamani de la aplicare. Acestea sunt rapid depasite, nefiind observate efecte negative asupra productiei.

Aplicarea nu se recomanda la culturile aflate in stres: atac de daunatori, temperaturi scazute, exces de umiditate sau seceta. Evitati aplicarea produsului la temperaturi mai mici de 10C sau mai mari de 25 C. Evitati ca solutia sa ajunga pe alte culturi invecinate.

Rotatia si recultivarea

Recultivarea: Porumbul pentru boabe sau pentru furaj poate fi resamanat imediat in cazul compromiterii culturii tratate cu ELUMIS. Aratura este recomandata inainte de resamanare.

Rotatia culturilor: In toamna se pot semana grau si orz de toamna dupa porumbul tratat cu ELUMIS. In primavara urmatoare pot fi semanate porumb, orz sau grau de primavara.

Acest produs poate fi postat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice SICAP (SEAP)
Trimite mesaj
Din Gura in Gura